diumenge, 1 de març de 2015

Revolució Russa-Rebel·lió a la granja

Per treballar la Revolució Russa vam mirar una pel·lícula anomenada: Rebel·lió a la granja que tractava d'una granja on els animals es veien sotmesos a les ordes del seu amo que el representaven com un tirà. 

Els porcs són els animals més representatius de la historia, ja que durant tota la pel·lícula manen ells per sobre dels altres animals. El porc més gran d'edat anomenat Mayor que era el que manava al moment representava a Lenin i abans de morir fa una assemblea amb tots els animals i els informa que han de començar una revolució per fer fora al seu amo. Els animals fan cas de les seves paraules i l'endemà després de la mort de Mayor comencen la revolució contra el tirà. Quan aconsegueixen fer-lo fora es posa al poder de la granja un porc anomenat Bola de Nieve que representa a Trotski i ell sap portar molt bé la granja i tots els animals estan contents, menys un, un altre porc anomenat Napoleón el qual representa a Stalin i aquest per apoderar-se de la granja fa matar a Bola de Nieve. Quan Napoleón s'apodera de la granja es converteix en un tirà que canvia totes les antigues lleis i fa que el rendeixin culte. Els animals comencen a estar descontents amb ell però fins al final de la pel·lícula no es revolucionen contra Napoleón i els seus súbdits, altres porcs.

La pel·lícula representa molt bé la Revolució Russa, ja que es veu com comença tot pel descontentament dels animals com a la vida real amb les persones. També es veu perfectament el proces de canvi després de la mort de Mayor(Lenin) i els personatges es veuen molt ben identificats amb els corresponents a la Revolució Russa com són Stalin i Trotski i com a la història real acaba liderant el més radical i tirà, Stalin i sobretot a la pel·lícula estan perfectament identificades les causes polítiques, socials i econòmiques.

Per la meva opinió, la pel·lícula ens ha servit per entendre el proces de la Revolució Russa, ja que està molt ben representat el més important.
rebelion en la granja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada