dijous, 5 de maig del 2016

ÚLTIMA ENTRADA

Avui és l'última entrada que faré en aquest bloc, després de dos anys fent publicacions de com treballem la història a classe m'ha arribat l'hora de acomiadar-me. Però, abans parlaré dels últims tremes que em treballat a classe.

Parlaré sobre fets de la història d'Espanya a partir de la segona meitat del segle XX, sobre el sistema democràtic del país i finalment d'escriure que en penso de tot l'estudiat aquest curs.

La primera tasca de la qual tinc que parlar es del moment en que molts diuen que s'acaba la transició espanyola. Per saber millor del que parlaré i per situar-nos en el context és el moment en que Espanya deixa enrere el règim franquista per donar pas a un sistema democràtic. Podem dir que la democràcia es va assolir amb l'arribada al poder del Partido Socialista Obrero Español, el 1982.

Crec que és un bon moment per situar el final de la transició tot i que encara hi hagui altres opinions i opcions al respecte. Personalment trobo que quan un país deixa enrere un sistema com una dictadura i vol obrir-se després de tot a una democràcia, per la meva opinió, ja es un canvi tan gran que ja podem situar en aquell mateix moment el final de la transició. A partir de la creació del PSOE ja es un començament d'una nova etapa tot i que va costar bastant arribar a dir que el país era democràtic 100% ja que el franquisme va marcar tant que amb el temps encara hi quedaven algunes característiques. Tot i així, podem situar el final de la transició en aquell moment.

Cartell electoral del PSOE, 1982




















Donem pas a la tasca següent, on parlaré de l'actual govern espanyol. En aquests moments la democràcia d'Espanya és bastant alternada, ja que per la meva opinió els ciutadans em arribat a un punt en que ja no sabem a qui votar per la poca confiança que tenim a les persones que ens representen. Actualment tenim un govern en funcions a causa que les darreres eleccions va guanyar el PP però no amb una majoria suficient per governar el país, també estàn els altres governs com PSOE, Podemos i Ciutadans que no volen que el PP torni a governar. Cal esmentar que van intentar fer un acord que va acabar sent un fracàs ja va acabar sent impossible, així que tenim noves eleccions el dia 26 de maig.
Com he dit anteriorment la democràcia és molt alternada, per la meva opinió sóm un país que sóm molt diferents entre nosaltres mateixos, cadascú té les seves opinions respecte al govern i ens costa molt coincidir en un mateix partit, crec que el problema ja comença aquí. Mai ens acabarem posant tots d'acord i mai estarem realment satisfets amb el partit que ens representa. A més, no crec que als ciutadans se'ns doni la importància que caldria ja que sóm els que els hi donem els vots i tot i així no se'ns té gaire en compte alhora de complir. Si que podem destacar la gran diferència d'opinions que persisteix des de fa molts anys i és l'Espanya dividida entre Esquerres i Dretes, això és el que realment marca al nostre país i els nostres problemes amb el govern. Dit això nomès ens queda veure el resultat de les pròximes eleccions i esperar un bon resultat favorable per a tothom.

Finalment arriba l'hora d'acomiadar-me. La meva opinió sobre aquest curs ja la tinc molt clara, sincerament m'agrada més estudiar l'història de forma més global, sempre m'ha cridat més l'atenció la 1a Guerra Mundial i la 2a, a més d'altres conflictes exteriors. Està clar que la història del meu país també és interessant però a mi se'm fa més pesada, tot i així m'ha agradat saber en els conflictes que ens trobat i dels quals em sabut sortir d'alguna forma o altra, sobretot admiro a cada persona que ha resistit tota l'època de la Guerra Civil, del franquisme i la post-guerra, ja que han sigut èpoques molt dificils i la veritat puc dir que estic orgullosa de saber que em sigut forts en això.
Recordaré molt bé i amb molta satisfacció els anys que he fet història en aquest institut i el plaer d'haver aprés tot el temari que sé fins ara i que encara em quedo amb ganes de saber-ne més.
Sobretot donar gràcies a aquest blog que m'ha ajudat molt a plasmar cada una de les idees que he anat assolint i que em serviran a l'hora d'expressar-me en un futur.
Espero tornar algun dia, qui sap el que m'espera en un futur.
Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada