dimecres, 8 d’octubre del 2014

Antic Règim

El nostre primer fet de la historia que em tractat ha sigut l'antic Règim. Per començar a fer-nos la idea del que era vam buscar informació. Així que per introduir aquest apartat us resumiré del que es tractava aquest terme.
L'antic Règim va ser un terme que els revolucionaris francesos van fer servir per designar el sistema anterior a la Revolució Francesa.
Es caracteritzava per una societat classificada entre els que gaudien de privilegis i el que no. Els primers estaven per damunt de la gran majoria de la població i per tant hi havia desigualtat de drets entre les persones. Amb el temps va passar a dir-se que la població quedava classificada en tres estaments.
A classe vam buscar informació d'aquests tres estaments i vam veure que realment si hi havia molta desigualtat de drets.
Els tres estaments son:

  • El clergat: Eren propietaris de terres, estaven dins la societat privilegiada pel fet de que no tenien que pagar impostos.
  • Els nobles: També eren propietaris de terres, es passaven el dia sense fer res, estaven dins la societat privilegiada tampoc tenien que pagar impostos.
  • El poble pla: Eren la resta de la població que no tenien cap dret, no tenien privilegis i tenien moltíssims impostos que pagaven les despeses de la societat privilegiada.
Així vam veure la diferencia entre els tres estaments i qui tenia privilegis i qui no. Vam seguir buscant informació i vam veure que el Rei, Lluís XVI impartia una monarquia absolutista que al llarg dels anys va acabar portant problemes a la societat. I parlant un altre cop de la societat, també vam trobar que l'economia durant l'antic Règim era bàsicament agrícola perquè la major part de la població vivia de la producció dels camps perquè els treballaven o perquè els posseïen (la noblesa que vivia de les rendes de la pagesia).

A partir de tot això vam entendre el perquè del descontent de la societat i el perquè del començament de la Revolució Francesa que és el següent fet que ens toca treballar i que sense saber això no es pot entendre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada